Wednesday, April 20, 2011

bila hujan turun





hujan....bila hujan dah mencurah2 turun...akulah orang yg paling happy dalam dunia...
nak tahu pasal apa...heeee..sbb xderlah en.suami tu asik nak keluar je jumpa kengkawan...th pulak dia lepak kat umah!!!!!
kalau tak..asik hilang jer..susah nak tengok muka..entah apa yg dibuat kat luar sana..TAWAKAL jerlah..
huhuhu.....
bila sebut tentang hujan..apa yg terlintas kat kepala korang...
kalau aku..bila time ujan2 camni aku akan ingat benda2 ni...
jom tengok..adakah apa yg aku fikir sama dgn apa yg korang fikir....
layan........






alangkah indahnya dapat tido lena macam baby comel ni....lagi best dapat pelok bantal golek yg bau bucuk....wah..mataku pun sdh hampir layu..heeee








dapat pulak makan time hujan2 ni..mmg layan..makan apa pun x kisah janji kenyang..bolehlah sambung tido
dgn syookk nya...la..la..la...  





 

tapi yg ni paling nostalgia....ingat lagi kalau hari hujan jer,aku ngan abg aku mesti curik2 keluar rumah..
bila mak tak perasan kami berdua mandi sakan...mana2 yg ader air bertakong tu abis kami kerjakan...
bila ingat balik,manalah mak aku tak histeria bila tengok aku dah macam itik main air lopak...

itulah kan dulu2 kalo main ujan jarang nak demam2 ni..tp bebudak skrg baru kena ujan sikit dah demam,selesemalah..batuklah...tak paham tul!!!


jeng..jeng..jeng..
yg terakhir sekali bila time ujan....hah !! tu pesal dok sengih2 tu..amboi2..
korang ingat aku ni pengantin baru ke..bila time ujan dok ingat *%$#**!(18sx)jer... 

nak tahu apa yg paling best bila time ujan2ni selain tido,makan,main ujan...
aku paling suka baring2 sambil dok belek2 album lama...
mulalah airmata nak meleleh....kejap sengih..kejap sedih...maklomlah dah tua2 cam ni....emo lebih sikit...

korang pulak....suka buat apa time ujan2 camni....huhuhu...

kalau dah tak th nak buat apa tu....pergilah tido!!!!!!...


zzzzzzzzzzzzzzz  zzzzzzzz ... jap2....lupa nak ajak en suami sekali...heehehe!!!.zzzzz






 

8 comments:

ainhany said...

salam za,

ooo suka ujan nooo....ingat ke nak salahkan katak yang dok panggil ujan...hihik

betul bila ujan, nostalgia sikit kan..yang tak penah2 ingat tetiba muncul..hikmahnya hujan.

Paling best bila ujan pagi...boleh selimut lama sikit...bila ujan malam nyeyaknya sampai siang tapi bila ujan time nak g keje...brsabarlah menempuh jem..huhuu

hujan dahhhh turunnnn...angkat kain!!!

halila Ibrahim said...

time hujan yg best ... makan n tiduq.. tu je best ..

indah sinar mentari said...

suka hujan..sb time hujan romantik sngt..

Cheritera Chenta said...

tanya sama pokok apa sebab goyang..hikhik

same dgn lagu lam ni jer..hihi

trauma bg org perlis bl hujan. takot banjir..hhuhu

kak, chenta tag akak untuk giveaway from moscow from miszlullaby

Titisan Hujan said...

sy ant peminat setia hujan...kalo org len sibok nk tido...TH plak akan rasa rugi jika tido masa hujan....huhuhu

MrS KeNey said...

kelon2 la weiii...syok oooo...! ahaks!

ladyzamea said...

apa2 pun hujan mmg best..
yg tak best cuma hujan akan jem....
heeeee..

moral dia bila hujan dok umah diam2..wakaka!!!!

aizamia3 said...

seronoknye mengimbau kenangan zaman kenit2 dulu.. pantang tengok hujan mula nak mandi hujan, paling best time hujan selebat2nye.. seronok dapat main hujan.. dengan rimbunan pokok.. wah... memang best dok kampung masa tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...