Thursday, April 7, 2011

kisah malam suami-isteri


 malam td memang panas....lebih panas bila aku merajuk...hehehe,merajuk dengan en.suami...sebab apa? biarlah rahsia(kisah lakibini xbaik cerita kat org..heheh).
Biasalah gadoh2 manja gitu...bukan selalu pun aku merajuk...rasanya thn ni baru sekali..,.hehe..tu pun sbb hati sdh panas...(jgn tiru mcm aku-ok)..aku buat muka tenuk!!!Muncung sedepa,boleh ikat ngan tali rapia.... 
...........Tiba2 en.suami pun memujuklah konon....Dia ajak aku kua makan...Tapi aku buat x th..dia suruh anak2 aku yg cakap(amboi bnyak pandai ini org-guna ank yer...x aci betul)...
oleh krn mals nak dengar ank2 aku bising,aku pun sarung baju masuk dlm kereta....en.suami pun membebellah dlm kereta...tp aku buat x berapa nak dengar..
bla....
bla..
bla........
bla...

Akhirnya sampai.....terharunya rasa hati bila kaki melangkah kat tempat ni......nak2 bila en.suami ksth kat ank2..tempatnilah tempat aku dan dia dating dulu...pastu apa lg..keluarlah taman dlm hati aku..hahaha...Eh,dok sebuk cerita..lupa nak bgth kat mn kita pot mkn mlm tadi...kat warong lontong klang paling sedap dlm dunia...pasar jawa klang...hehehe (dlm hati korang mesti ckap...lor ingat hotel 5 bintang mn tadi)kehkehekeh....
 


Inilah nasi lemak feveret en suami...nasi lemak sotong....teringat masa dating2 dulu...kat sinilah tempat kita org makan(10thn yg lalu)..maklomlah masa bujang2 dulu..duit pun tak berapa nak ader...tempat mkn paling murah tp kenyang kat sinilah...dulu rm 3 jer..skrg rm5,,,hambik kau....dulu masa dating bawak rm50 pun dah cukup mkn sekali ngan tengok wayang...sekarang....kalo rm50... kau dating jerlah bawah pokok kelapa bentang surat kabo...makan kopok leko sorang 3 ketul..huhuhu




Haaaha.....inilah rupanya bila org merajuk td makan...kehkehkeh..merajuklah sangat..lontong punya pasal hilang merajuk aku...nak2 bila en.suami dok ungkit2 memori daun pisang kat tempat ni..hahaha...malu kat ank2 aku....nasib bebudak tu x berapa nak paham....cam mana nak paham adik ngan abang sebuk menyudu nasik lemak ngan lontong...
Sayang pd en.suami...Tima kasihlah yer...pandai betul en.suami guna tektik memujuk yer,,,bawak mkn tempat berdating dahulu kala.....layan jerlah.....

P/s:kalau teringin nak mkn kat tempat berdating dahulu kala..silalah merajuk mcm aku..mnlah tahu,ada rezki..hehehe.....!!!


12 comments:

man said...

kalau makan kat hotel 5* pun tak mestinya sedap.

ladyzamea said...

x pernah mkn kat hotel 5 bintang seumur hidup..
hahaha!!! kesian kat aku...

arryani said...

ahaha..pndai ko eh..

yg pnting kentang..ahaks..

arryani said...

ahahah..kenyang la yang...bkn kentang!!!

Puan Kutu said...

mkn kt sini lgbest,hotel bkn sedap pun.pndai cik abg pujuk.hehe..

Amira said...

wahh , so sweet mweet . nak tiru nak tiru ! haha ;D semoga bahtera perkahwinan akak kekal sampai bile2 , amin ;D

aizamia3 said...

buat pe gaduh lelama.. rugi.. kihkihkih..
nanti nak try ler kat situ sebab dah tak jauh dari rumah pun..

hani@debumelukut said...

selagi ada yg masih sayang tu boleh la merajuk, ada yg pujuk kan best..hehehe

zana said...

merajuk tu merajuk jugk... rezeki jgn ditolak... org bagi bedal ja... haha

IdaNurFieyda said...

wah..sdp nye lontong..nak kena g pekena lontong jgk ni..dah lama xmkn..

HazIQAH iKkI hAZiq said...

romantik!!!huhu...

kenangan zmaan dulu2 kala kahkahakha...pandai suami akak yerk..boleh wat selalu la kalau akak majuk je bwk situ tp tuelah

koyak poket hahahhaha...

AliaJustea said...

sweeet....hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...