Friday, April 8, 2011

pasaraya jual baby!!



hah....inilah satu2nya anak dara aku...DAmea zahra...Kuat posing,kuat merajuk,suka membebel dan yg paling tak tahan suka buli abang dia.....Berbalik pada tajuk n3 kalini-pasaraya jual baby!...begini al-kisahnya...ptg tadi kita org satu family dok melawat seorang kawan yg baru bsalin kat sepital.Baby dia sesangatlah comei...baby girl!!!!...Anak dara aku bila nmpak baby apalagi....mcm dapat anak patung...baby tu baru semalam lahir..dah nak dipicitnya sesuka hati.....

..Dalam perjalanan balik tu,anak aku suruh singgah kat pasaraya...
Aku tanya nak buat apa....dia dgn selamba jawab nak beli baby kat pasaraya...Adoi!!!
Ini budak....sesuka hati sesedap rasa jer...Apalagi bila anak dara aku cakap cam tu...bapak dia pun jeling2 penuh makna......Oh tidakkkkkkkkkkkkkk!!!!
 Aku paham maksud disebalik jelingan itu......

Bila pikir balik...abg pun dah 8 tahun,adik pulak dah 4 thn...rasanya mmg sesuailah
untuk aku melakukan proses persenyawaan....Nanti lambat2 kang..takut pulak rasa malas terus....
tapi....jap2...aku nak imagine jap...kalau....

emmm
emmm
emmm
    
 
 Kalau baby camni....so sweet....ala baiknya......tengok mata dia,bercahaya...ala cayang2.......meh sini nak timang2....ba-ba-cak!!!..bucuk2..manja..anak mama!!!..huhuh

Tapi...
Tapi...
kalau mcm ni 24 jam...
 
Hambek kau......alahai anak omak...apasal engkau menangis ajer ni nak oi....kau nak susu mak dah bg,kau nak dukung pun mak dah dukung....tolong!!! nak tukar nama jd ahmad pintu ke nak oi.......!!!
Akhirnya....
saper yg susah....bapak dialah!!!
mak nak tido yer nak....good nite....!!! jumpa esok pagi yer nak....



ok.....silalah jg baby kita yer darling...mama penat ni.....seharian meneran baru keluar...huhuhu!!!!
hehe....jangan marah yer darling.....(jelingan itu sudah tidak bermakna dikala ini)..heee
peace no war!!!!......



P/S: Sebenarnya kalau kita bersedia untuk punya baby lg..banyak benda kita nak fikir..terutama tahap kesediaan kita..kalau sekadar sajer nak lawan ank jiran kita yg dah masuk 9,baik takyah!!.atau sbenarnya kita mmg sesangatlah nak baby...so tepuk dada..gosok2lah bapak dia...mn tahu...???hehe....

11 comments:

otteck45 said...

huhuhu..banyak benda kena pikir sebelum plan nk baby lg.. ayahnya pun sure banyak pk gk.. same goes to my daughter, ari2 nk baby dh, tp ayahnya belum ready lg :)

ladyzamea said...

huhu....yg ni lain kes..
ayah dia bsedia setiap waktu,
tp mama dia yg sdg berfikir2 ni..
hehehe

halila Ibrahim said...

hehe.. saya tiga2 perempuan .. yg kecik pun 4 tahun dah.. tapi suami la yg berkeras tak mau tambah lagi.. katanya nak mantain ekonomi n senang kita nak wat kerja anak2 dh besar.,,

umUMRA said...
This comment has been removed by the author.
umUMRA said...

hye..

adehh..td slh taip..hehe..

+ weee~ tiba2 ase nak kawen..hehehe...=))

sekamar rindu said...

salam...


umMra...sr pun rasa mcm tu juga...:))

ladyzamea said...

apalagi cik Umumra dan cik SR_
dh ader niat di hati tu...silalah ON yer..heheh!!

otteck45 said...

xpe2, discuss dulu.. jangan 'ter' sudah la.. kl 'ter' anggap rezeki tuhan bagi.. :)

IdaNurFieyda said...

hehehe..xsabar nak kawen..nak dpt bby comel mcm ank2 kak zamea..ngee~

AliaJustea said...

waahhh..ttbe rasa nak kawin cepat2..nak baby comel2..ngeee~

Puan Kutu said...

setuju..ank sy sebaya ank akk, 4taun dh..tp lama2 tak pegang baby rasa macam dh malas.plus byk benda yg nk dipikirkan..walhal suka n teringin sgt nk baby lg.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...