Sunday, November 13, 2011

saya sudah kembali bekerja

harap maap,gambar telah larik dr tajuk sebenar...huhu



Minggu pertama di tempat kerja baru sangat happening...
Maklumlah agak lama tak bermain dgn segala invois,dan segala lambakan kira2 diatas meja.
Jadi agak sikit terujalah...



Tapi niat dihati hanya satu,Mahu meringankan beban en.suami.
Aku mahu berkongsi sama2 dgn dia.Mahu kongsi bayar segala bil.Mahu kongsi beli sepender baru.
Mahu kongsi beli ikan dan ayam..
Tak mahu hanya tulis atas kertas dan order jer apa yg nak kat en.suami.



BAk kata kak peah kat sebelah umah
DUITMU,DUITKU
DUITKU....DUIT AKULAH...


tapi aku kasi tukar sikit...
DUITMU,DUIT kitA
DUIT aku...DUIT kita juger...
heeee...





******


6 comments:

Puan Kutu said...

setuju..sy pun amalkan..duitmu duit kita..duitku..duit kita...

MrS KeNey said...

selamat menyakitkan mata & memeningkan kepala! klu nk usha keje baru lagi kasitau aku plk tau!
keje ktner?

ladyzamea said...

pn kutu:

sy suka kongsi duit sama2..
dan tak suka sorok2 duit...
sbb en.suami pun x pernah berkira dgn sy..cukup makanpakai dan sekolah anak2 dah ALHAMDULILLAH sangat2...hee

ladyzamea said...

pn. keney:

kerja kat opiz en.Maktob(bos si harun)..hehehe

Puan Kutu said...

sy memang tak pernah sorok.kad bank pun bg en suami pegang..haha..

klu berkira sgt tak ada gunanya hidup bersama..hidup berumahtangga org kata susah senang nak bersama..

walaupun suami wajib bg nafkah pd isteri,tp klu isteri tak kisah nak berkongsi hasil titik peluh takpe kan..:)

Gen2Merah said...

alalala.. romantiknya dapat isteri yang spoting macam ni... dapat bantu2 ringankan beban suami kan... selamat memulakan tugas baru ya.
Salam kunjung mengunjung ye.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...