Wednesday, March 30, 2011

alamak...baru nak tido!



tidor........
mmglah best!...saper yg tak mahu tido kan...
nak2 tengah letih,lepas makan atau tengah mengangkang dlm bilik ader econ...
FUH!!!
bahagia kalau dpt tido....cuaca pun ala2 mendung gitu....boss pulak takder..
jom kita tido bawah meja!!!
*
*
Jangan!!!
x baik tau melebihkan tido..nak th kenapa...sila baca ok...
....................ulama terkemuka bkata,kehidupan mnusia hendaklah dibahagi kpd 3.
iaitu 8 jam untuk beribadat,8 jam utk mncari nafkah dan 8 jam lg untuk istirehat/tidur.
jangan terlebih dan terkurang dlm pembahagian waktu tu...
karang serba tak kena pulak..hehehe

*Agaknya.....macammanalah org yg kaki tido yer...
pantang nampak bantal atau pantang ader peluang....TIDO...tido dan tido lg..
ZZZZZZZZZZZZ.........zzzzzzzz........ZZZZZZZ
kat mana2 pun boleh tido..tengah makan pun tido..jgn tengah memandu pun tido sudahlah!!!

Tapi x boleh nak kata jugak kalau mata ni dah mengantuk tahap gaban.
letak batang mancis pun ttp lelap(mn nk cari btg mancis zmn la ni-pakai pen jerlah,pnjg sikit..hehe).

Oklah sedikit tip utk hilangkan rasa mengantuk...
-geletek pusat
-geletek ketiak pun boleh gak..nk lagi bkesan suruh org lain tolong geletekkan...hakhakhak!!!
-isap rokok(tp x bagus utk kesihatan dan org lain-maka kunyah jerlah rokok tu)melampau!!!
-kalau xder sesaper kat keliling kita bolehlah try cabut2 bulu idung tu...tak pun korek2 sikit...kasi brsih!
-basuh muka..tp jgn lupa basuh pakai pencuci sekali,setakat bsh cam biasa x bkesan!!
-cuba elakkan bersunyi2an atau terlalu selesa..kalau kerusi tlalu empuk..buang kerusi tu,tukar ngan
  kerusi yg biasa kita lepak kat mamak stall tu..hehe!!
-kalau masih x berkesan kita suruh jer kwn kita nyanyi satu lagu kat kita...jgn suruh nyanyi lagu dondang
 sayang pulak..karang sekali ngan kita,sekali ngan kwn kita tu mmbuta beramai2......

***** kalau semua tip tu dah guna pakai tp tak berkesan jugak.....silalah tido dlm bilik boss kita
           kalau boleh tido sebelah boss tu...x pun ajak sekali boss tido...ader BERANI......


sekian...selamat bermimpi di siang hari.....
hehehe.....
ZZZZZZZZZZZZZZZZZ....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!


   

3 comments:

Panglima Muda said...

best

ladyzamea said...

en panglima muda...
apa yg best tu...
best tido ke...huhuhu!!!

cerimerah said...

wakahkahkah...lwk r,tpi bleh gak try tips tu an..nk2 dlm klas..fuh,dgr suara dokter yg mngjar mcm dgr suara dokter mndodoi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...