Friday, March 11, 2011

hujan2 perut pun lapo..

Hujan2 mcm ni apa lagi kalau tak cerita pasal makan.
Wah,mmg syok dapat mengisi perut time rintik2 hujan membasahi bumi
Lagi sedap dapat melepak kat warong ke,cafe ke,apa2 jerlah janji x payah
bersusah payah nak kena masak sendiri..heehe
jom kita terjah makanan yg paling layannn time redup2 begini...


minum kopi panas..sruppppp....grrrr....adoi...menggelupur lidah..lupa nak tiup...hehe



kalau tak suka kopi kita layan tea tarik lah...kasi kaw2 punya..pastu kncing manis pun jd shabat sjati..huhu




sedapnya...kopok leko,cicah sos..kalau masih panas lg syokk..takut dah sejuk kang liat pulak..


mee goreng mamak..adoi..mmg tak tahan..berasap tekak ni....







satey pun ok gak...tp time petang2 cam ni jarang jual satey..kalo nak tunggu magrib sikit yer...





wah yg ni mmg teruja ..rojak mee..sedap bro..nak2 kalo cekodok tu masih rangup..kuah pun sedap.ala2 manis+pedas..nyummy


yg ni pulut sambal bilis..kalau saing sekali ngan kopi o panas..mahu tak rabak bijik mata.mak mentua lalu pun kompom tak nmpak...jgn tak caya...heee


roti canai garing2 kasi satu!!! siap!!!yg ni menu biasa time2 hujan ni...huhu


ubi goreng...wah kalau kat kampung aku ni mmg top...hujan2 mak selalu goreng,saing sekali tea o atau kopi o..rebut2 ngan adik beradik..mmg nostalgia..hehe


mee udang...huh..berpeluh ngadap semangkuk ni..kuah ni punyalah lazat..pastu layan pulak udang2 yg terkangkang tu..sedapnya.....

nasi ayam...nak tengok tempat jugak..kalo salah pilih ayam keras cam ayam plastik...pernah terkena dulu..hehehe
nasi paprik...penuh perut kalau makan habis...tapi mmg layan..pasal semua ada.....ada sayur,ayam@daging,nasik!lengkaplah..jempot makan..


pisang goreng....makcik bawah pokok tu selalu jual...beli rm2 pun boleh makan reramai..jimat dan kenyang!!!lupa nak tapau kopi o sekali...baru layan!


bila cuaca sejuk cam ni..apa kata kita tambah power..sup ekor kaw2 punya!!!terangkat abis..pas hirup sup,berasap bibir...hehehe

tapi...kalo malas sngat tambah pulak bugget yg ciput..kita rebus air tuang kat maggie ni pun ok gak...janji kenyang!!!pilihan di tangan anda..tepuk dada..tanya selera..tapi poket pun nak kena selok jugak..paham2 jerlah skrg ni makan kat kedai mn ader yg murah2 mcm zaman jepun dulu..hehehe.....layan...



Oklah..dah puas menjamu mata..jom kita fikir2 nak makan kat mn..pd yg ader org rumah tu
bolehlah call suruh masakkan apa2.Pada yg bujang tu pandai2lah nak hidup...hehe
ingat makn untuk hidup...bukan hidup untuk makan....huhuhu..enjoy!!!!selamat berhari hujan!!!

7 comments:

cerimerah said...

emmmmm...sdapnye akk.ni x saba nk balik ni...huh,waiting for 3 months more..akk tinggal kat klang ek??tringin nk kenal lbih ag..heee...

ladyzamea said...

nak akak tapau kan ker..huhu
yap akak dok klang...heehe

dunia maiza said...

amboi..macam2 makanan dia ada ye..buat org lapo je hehe

RedBerry said...

Hi Ladyzamea,

Dah la skang hujan... and i was reading ur post pasal makanan nih... aduihhh sodap nye!!! Maggi pun jd lah :D

Anyway, salam kenal

-RedBerry-

meensharif said...

huh..buat leleh ayaq lioq jer tengok

ladyzamea said...

huhuhu..berasap mata korang yer nengok mknan kat n3 aku kali ni...apalg jomlah tambah lemak sama2..ujan2 ni mmg best..kihkihkih..jempot minum kwn2..

Mr. Domo said...

tgk nie perot yg xlapa pun leh jd lapa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...