Tuesday, May 3, 2011

gaduh lagi...




Raya lama lagi...usahkan raya,puasa pun belom lagi..dah sebuk nak cari kain pasang buat baju kurung
n baju melayu untuk anak2 dan en.suami..
Cari punyalah cari,belek punyalah belek..satu pun x berkenan..buat letih badan jer..






Tapi sangatlah sedih....sebab masing2 x bersatu hati nak pilih warna sedondon..aku nak warna hijau muda tahun ni...en.suami pulak tak mahu,dia nak warna coklat muda.anak2 pulak, yg si damea nak pink,Danish pulak nak oren...adoi...!!!

akhirnya aku pun hilang mood...tarik tangan anak2 terus keluar dr kedai kain tu....oklah wahai anak2 dan en.suami..thn ni mama merajuk....kita beli baju, malam raya jerlah nanti..tunggu sale!!!!








balik dr kedai kain tu en.suami bgth kat aku..lain kali kalau nak cari kain pasang planlah awal2..
boleh bincang pasal warna apa nak...ini main terjah jer...x th nak pilih warna apa...tp betul jugak tu,kena plan betul2.kena tanya anak2 dulu apa warna yg diaorg nak...cari sepasang yg sedondon for satu family and sepasang lagi ikut sukahati nak warna apa..baru adil...
tapi nak warna apa tahun ni...

oh tidak.....harap2 bukan lagi cacamerba mcm thn2 sebelomnya...
mmg x bersatu hati betullah..ni nak kena guna kuasa veto ni..heehe..

p/s:  bg yg x bersatu hati time memilih warna baju raya,sila tunggu malam raya..beli jer apa yg ada..harga pun dah terang murah..huhuhu




7 comments:

IdaNurFieyda said...

tggu mlm raya je lah kak zam..dah tentu2 mrh..pastu sume pun xmemilih dah time tu..beli je apa yg ada..

ladyzamea said...

huhu..
betul tu sayang oi...
nak memilih pun x boleh dah mlm raya tu..
pasal kalau mama merajuk.jwbnya tak bebajulah raya esoknya!

Fikri Rais said...

hhmm.. xto lg nk pilih kale apa.. silap2 pakai taun lepas punya..huhu

aDiLLa said...

lawak plak bila nk berya nie tp btul la kata org kena plan dulu apa2 hal pun biar semua satu fikiran je..kalau x jadi cacamerba la kn..hahha jgn gduh2 ye..gduh manja xpe..=)

Mama Gee said...
This comment has been removed by the author.
Mama Gee said...

org perempuan ni mmg mcm ni kan...penting bg dia nk sedondon satu family....tp org lelaki anggap ni perkara remeh...
bila anak2 dah besar pjg..masing2 nk pakai ikut kegemaran masing2..dh payah tu....apa kata..

buat lah lady punya sedondon dgn suami...pastu anak2 sedondon dgn adik beradik...heheehe

Cheritera Chenta said...

senang je kak. beli diam2 then malam raya baru tunjuk kat dorang.nak tak nak kena pakai gak.hikhik

kejam tak?hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...